آموزش تخصصی منابع انسانی در شرکتهای پخش و توزیع مواد غذایی

آموزش مهارتهای فروش در شرکت پخش

  • آموزش مهارت های فروش
    • مهارت ها و تکنیک های فروشندگی
    • فن بیان و متقاعد سازی
    • ارتباط با مشتری
    • روانشناسی فروش
    • واژگان بازاریابی و فروش
  • سرپرست حرفه ای فروش
    • مهارت های 5 گانه اصول سرپرست حرفه ای فروش
    • ارائه گزارش و تحلیل روند فروش
    • مدیریت تیم های فروش
  • مدیر فروش موفق
    • مدیریت شبکه های توزیع
    • مدیریت مالی و وصول مطالبات
    • مدیریت انبار و لجستیک
    • مدیریت توسعه سبد محصول
    • ارتباطات درون و بیرون سازمانی
  • رادیو فروش
    • فایل صوتی رایگان آموزش مهارتهای فروش
  • مشاوره تخصصی و برگزاری کارگاه
    • آشنایی با دوره‌های آموزشی ما
    • دوره‌های آموزشی »
      • [سطح B] آموزش مفاهیم پایه
      • [سطح A] آموزش پیشرفته
      • [سطح A+] مشاوره و کوچینگ
      • فهرست جامع ۲۰ دوره‌ آموزشی
    • ثبت نام »
      • «لینک ثبت نام»
      • راهنمای درخواست مشاوره
      • کارگاه‌های برگزار شده
  • درباره ما
    • درباره حسن کشاورز
    • گام های حرفه ای شدن در مسیر فروش
    • دست نوشته های یک مدیر فروش
عضویت در کانال تلگرام
  • خانه
  • مدیریت انبار و لجستیک
  • انبارداری در شرکت های پخش مواد غذایی
 
جمعه, 02 نوامبر 2018 / Published in مدیریت انبار و لجستیک

انبارداری در شرکت های پخش مواد غذایی

انبارداری در شرکت های پخش یکی از مسائل مهم و قابل توجه است. شرکت های پخش موفق، اصول انبارداری را به درستی رعایت می کنند. پخش مویرگی مواد غذایی نیازمند یک سیستم انبارداری دقیق است. این مطلب برای آشنایی مدیران فروش و سرپرست انبار در شرکت پخش، تنظیم و نوشته‌شده است.

انبارداری در شرکت های پخش

[su_note note_color=”#6bf2c7″]انبار و فرایند مربوط به انبارداری، یکی از ارکان مهم در شرکت‌های پخش می‌باشد. ازیک ‌سو با نگهداری و حفظ محصولات از زمان خرید یا تولید تا زمان تحویل و فروش در چرخه توزیع و از طرفی با کنترل میزان موجودی‌ها در کاهش قیمت تمام‌شده کالا نقش‌آفرینی می نماید.[/su_note]

تعریف انبارداری

انبارداری به فرایند تحویل و تخلیه کالا، انبارش و چیدمان کالا، ارسال کالا با صرف حداقل هزینه و کمترین زمان به مشتری گفته می‌شود.

سیر تاریخی انبارداری در ایران

انبارداری در ایران تا سال ۱۳۴۰ به‌صورت کاملاً سنتی انجام می‌شد، دارای استاندارد خاصی نبود و مکان انبارها بیشتر به نام بنگاه، میدان بار، تیمچه، بارانداز، سرای تجاری و قیصریه نامیده می‌شدند.  انباردارها معمولاً افراد معتمد در بازار بودند، که با دفترچه‌های خشتی و دفتر بیجک حساب موجودی کالا را محاسبه می‌کردند و از روش های دستی و حیوانات ودرشکه ها برای حمل و نقل کالا استفاده می شود.

اولین شرکت سهامی انبارهای عمومی ایران در ۱۲ دی‌ماه در سال ۱۳۴۰تأسیس و به ثبت رسید که به‌ مرور  مجهز به استاندارد تعریف‌شده انبارداری شد.

وظیفه مدیریت انبار در شرکت پخش

مدیر انبار وظیفه تعیین تعداد، نوع، اندازه، محل، نحوه تحویل گرفتن و تحویل دادن، چگونگی نگهداری، تخلیه و بارگیری و حمل‌ونقل موجودی‌ها را بر عهده دارد.

نقش انبار داری در مدیریت زنجیره توزیع کالا در شرکت پخش 

با توجه به اینکه انبار وظیفه تأمین به‌موقع کالا را طبق سفارش مشتری دارد، ازیک‌سو با واحد خرید و تأمین کالا از طرفی با واحد مالی شرکت از سوی دیگر با واحد فروش شرکت در تعامل است و در واقع  یک زنجیره عملیاتی بین واحدهای مالی، فروش، تامین و تدارکات است.

نقش انبار در توزیع و پخش مویرگی

شرکت های پخش در کانال های خرده فروشی، عمده فروشی، مراکز خاص، غرف ومیادین، هورکا ها ، فروشگاه های زنجیره ای و … فعالیت می کنند در شرکت ها ی پخش مویرگی که تمرکز اصلی بر روی کانال خرده فروشی است اهمیت انبار در توزیع و پخش مویرگی در تحویل کامل و به موقع به مشتریان از اهمیت بالایی برخودار است.

در این کانال هم کالا به صورت خرده تر به فروش می رسد و هم دارای تنوع بیشتری است، برنامه ریزی درست برای تکمیل سبد کالایی به هماهنگی خوب بین واحد انبار و واحد خرید تدارکات بستگی زیادی دارد و همچنین تحویل کالا با تاریخ مناسب هم نیاز به هماهنگی مناسبی با واحد فروش دارد هر چه که انبار از برنامه ریزی بهتری برخوردار باشد میزان رضایت از نوع سرویس دهی در کانال خرده فروشی بالاتر می رود.

راه اندازی شرکت پخش مواد غذایی:

در زمان راه اندازی شرکت پخش مواد غذایی در ۵ حوزه باید سرمایه گذاری نمودکه شامل ۱-انبار ۲-لجستیک ۳- منابع انسانی ۴- تجهیزات اداری ۵- تامین کالا است.

اهمیت داشتن انبار کالا تا حدی مهم است که بدون سرمایه گذاری جدی در این زمینه نمی توان به رسالت اصلی دسترسی سریع و آسان به مشتریان در شرکت پخش مواد غذایی دست یافت.

در ضمن یکی از مشکلات  پخش مواد غذایی اجاره انبار می باشد، که معمولا از انبار ها شرکت ها دیگر مثل سردخانه ها ی محلی و یا سردخانه های شرکت پشتیبانی جهاد و یا انبار های خصوصی استفاده می گردد، در نگاه اول می توان به نوعی کاهش هزینه اولیه در نظر گرفته شود. ولی به مرور زمان تسلط شرکت بر انبار به دلیل محدودیت زمانی تردد و همچنین محدودیت در جایه جایی محصولات در زمان های خاص و همچنین سرکشی به انبار ها دچار مشکل میشوند.

 توصیه می گردد که محل شرکت پخش مواد غذایی به دلیل محدودیت های و الزامات خاص بهداشتی باید انبار در نزدیک مراکز توزیع باشد و دائم مورد ارزیابی و پایش قرار گیرد.

آموزش پخش مواد غذایی:

انبار به عنوان یکی از ارکان اصلی و مهم و تاثیر گذار در آموزش پخش مواد غذایی می باشد زیرا ا همیت ارسال به موقع و کالای با تاریخ مناسب در این نوع پخش بسیار مهم است که نیازمند داشتن علم انبارداری و همچنین به کارگیری افراد خبره در زمینه انبار است. کار در شرکت پخش مویرگی بخصوص در واحد انبار نیازمند به کارگیری افراد توانمندی با مهارت کارگروهی مهارت است.

اصول شرکت پخش بخصوص در شرکت پخش  مویرگی نیازمند تامین سرمایه کافی برای راه اندازی شرکت پخش می باشد. برخی از سرپرستان فروش یا فروشندگان تنهابا اکتفا به چند سال تجربه کار در بازار با جمع آوری سرمایه کمی شروع به راه اندازی شرکت پخش می نماید، به امید اینکه تنها با مشتری شناسی میتواند در بازار فعالیت نمایند.

بدون اینکه الزامات اولیه راه اندازی شرکت پخش را رعایت نماید در حین عملیات توزیع دچار کمبود سرمایه شده وعلاوه بر خسارت به شرکت های تامین کننده سرمایه واعتبار خود را هم از دست می دهند. 

اهیمت انبار داری در شرکت پخش

۱-استفاده از خرید های حجمی در زمان ارائه تخفیف کالایی  وانبارش کالا.

۲-جلوگیری از هزینه های کمبود و فقدان موجودی در انبار در زمان سفارش مشتری.

۳-کاهش ریسک عدم تأمین به‌موقع کالا برای مشتری.

۴- افزایش قدرت مانور در زمان توزیع و ارسال به‌موقع کالا برای مشتری.

۵-افزایش انعطاف‌پذیری در برنامه‌ریزی تولید و فروش در مواقعی که در برنامه تولید تغییراتی ایجاد می‌گردد.

مدیریت انبارداری در شرکت پخش

[su_note note_color=”#6bf2c7″]مدیریت انبارداری شامل برنامه‌ریزی، کنترل، نظارت بر فعالیت‌های دریافت، نگهداری و ارسال کالا می‌باشد، به‌طوری‌که میزان موجودی‌ها اقتصادی بوده و نحوه چیدمان طبق استاندارد صنعت پخش انجام گیرد و میزان ضایعات ناشی از انبارداری به حداقل برسد.[/su_note]

جایگاه سازمانی انبار داری در شرکت‌ پخش

با توجه به نوع، اندازه و ساختار شرکت پخش، انبار می‌تواند زیرمجموعه واحد برنامه‌ریزی، واحد لجستیک و نقلیه، واحد فروش و واحد بازرگانی شرکت قرار گیرد.

در دفاتر پخش، انباردار زیرمجموعه مدیر فروش است و در شعبات پخش انباردار زیرمجموعه واحد تدارکات و خرید است که البته بستگی به سیاست های شرکت پخش دارد.

اهمیت و مسئولیت انبارداری بستگی به نوع صنعت پخش دارد، مثلاً مسئولیت مهم انباردار در شرکت پخش دارویی حفظ و نگهداری کیفیت اولیه دارو است.

در شرکت پخش مواد شوینده مسئولیت مهم انباردار سرعت عمل در انجام بارگیری و چیدمان صحیح در ناوگان حمل است.

در شرکت پخش فراوده های لبنی انباردار وظیفه مسئولیت حفظ و ارسال محصولات با تاریخ مناسب محصولات را بر عهده دارد.

سیستم مدیریت انبار 

همانطور که گفته شد مدیریت انبار نیاز به رعایت ۵ مرحله در انجام امور دارد که شامل ۱-برنامه ریزی ۲- سامان دهی ۳-کنترل ۴هدایت ۵- نظارت است. این ۵ مرحله در تمامی مراحل سیستم مدیریت انبار باید جاری و ساری باشد. سیستم مدیریت انبار در شرکت های پخش به صورت یکپارچه می باشد به طوریکه با اجرای اتوماسیون اداری از مرحله ورود کالا به شرکت تا مرحله خروج و برگشت از بازار تمامی مراحل قابل ردیابی و ره گیری است.

یکی از سرمایه گذاری های در صنعت پخش در بخش انبار و لجستیک است، زیرا هر چقدر که سیستم مدیریت انبار مکانیزتر باشد، هزینه های سربار عملیاتی در شرکت های پخش کمتر می باشد .به طور مثال می توان به سیستم کراس داگینگ اشاره کرد که سفارشات به صورت یکپارچه تجمیع و تحویل ناوگان توزیع شده و از پراکندگی انبار ها وتردد ناوگان ها بین انبارها جلوگیری می گردد.

رابطه انبار داری و سود شرکت پخش 

سود در شرکت پخش از دو طریق میتوان به دست آورد ۱-سود از خرید کالا ۲- سود از فروش کالا .

انبارداری و سیستم مدیریت انبار می تواند در مورد اول بسیار تاثیر گذار باشد، با انجام کارهای ذیل می توان سود شرکت پخش را حفظ و تامین نمود.

۱-کنترل بهینه و اقتصادی حجم خرید محصولات

۲- رعایت و کنترل و حفظ کیفیت محصولات

۳-جلوگیری از ضایع شدن محصول در اثر چیدمان نامناسب

۴-جلوگیری از سرقت کالا و دزد بری و یا تحویل اشتباهی در تعداد ونوع کالا

۴- ثبت مناسب واصولی طبق قیمت وارده محصول و رعایت اصول اولیه فایفو یا لایفو در انبار .

هزینه های شرکت پخش  

هزینه در شرکت پخش شامل هزینه نیروی انسانی، هزینه تخلیه وبار گیری و انبارداری، هزینه پیمانکاری توزیع، هزینه های مالی اداری می باشد. که نقش هزینه انبار داری را میتوان در بخش تخلیه و بارگیری و چیدمان کنترل نمود. 

به طور مثال در بخش تخلیه در صورتی که هماهنگی خوبی بین واحد مالی و فروش وانبار باشد، به جای تخلیه در انبار در خود ماشین های پخش در زمان توزیع، تخلیه گردد، مثلا  برخی از شرکت لبنی که از سایر شهر ها به شهر تهران محصول شیر بطری و کیسه ای پاستوریزه را وارد می نموند ، به جای تخلیه در سردخانه محل استقرار در دپوی شرکت،  محصولات به طور مستقیم به داخل ناوگان های توزیع در ابتدای صبح تخلیه می کرد، این کار عملا یک بار هزینه تخلیه و بار گیری مجدد را کم می نمود.

یا استفاده از تریلر در جایه جایی کالا ها به جایی استفاده از ناوگانها ی کوچکتر مثل ا یسوز ۶ تن و مینی بار ها البته این کار در زمانی که حجم درخواستی مناسب باشد امکان پذیر است.

وظایف مهم  انبارداری در شرکت توزیع و پخش

۱- مدیریت کاهش هزینه نگهداری موجودی و نگهداری کالا.

۲- حفظ و نگهداری مناسب کالا در انبار ازنظر دریافت صحیح، چیدمان صحیح و کاهش دزدی و حوادث غیرمترقبه.

۳- ارائه خدمات مؤثر در جهت تسهیل بارگیری و ارسال کالا به موقع کالا.

۴- به‌کارگیری منابع انسانی ماهر در انبار وسرعت بخشی به امور جاری در انبار.

۵- به‌کارگیری استاندارهای انبارداری در کاهش قیمت تمام‌شده کالا.

۶- تأمین تجهیزات موردنیاز جهت حمل‌ونقل کالا باهدف تسریع در انجام امور تخلیه و بارگیری

۷- کنترل به‌موقع موجودی‌ها جهت تأمین به‌موقع کالا و جلوگیری از خسارت ناشی از عدم تأمین و یا افزایش میزان موجودی‌ها.

۸- کنترل شمارش درست موجودی‌ها و انبارگردانی دوره‌ای جهت کاهش کسری و سرک انبار و کاهش نرخ اشتباهات.

۹- حفظ کیفیت کالا با کنترل دما و نحوه چیدمان کالایی و الزامات انبارداری .

۱۰- بررسی گزارش‌ها و اندازه‌گیری عملکرد کارکنان انبار ازنظر شاخص‌های مالی و انبارداری.

۱۱- بررسی و کنترل ناوگان‌ها و محموله‌های دریافتی ازنظر مطابقت با اصول استاندارد دریافت و ارسال کالا جهت پیشگیری از تحویل و ارسال کالای معیوب و یا کم کیفیت.

شاخص‌های کنترلی در انبارداری شرکت‌های پخش

همان‌طور که لزوم کنترل شاخص های فعالیت در تمام واحدهای شرکت پخش در ارزیابی عملکرد فعالیت ها و منابع انسانی وجود دارد، واحد انبار هم در زنجیره توزیع از این قاعده مستثنی نیست، در شرکت پخش عملکرد مدیر انبار را میتوان بر اساس شاخص‌های ذیل مورد ارزیابی و سنجش قرار داد.

۱- میزان کسری و سرک در انبار و میزان مقادیر ریالی  ناشی از مغایرت‌ها،‌دزدبری، اشتباهات ثبت و رسید.

۲- میزان مقادیر ریالی و تعدادی ضایعات حاصل از انبارداری .

۳- نحوه تحویل گرفتن و چیدمان و ارسال کالا بر اساس استانداردهای تعریف‌شده انبارداری

۴- بررسی اسناد و مدارک و گزارشات انبار ازنظر سلامت مالی واداری و رعایت قوانین شرکت.

۵- بررسی میزان موجودی‌ها با توجه تاریخ موجودی، حجم موجودی، سیستم های فایفو و لایفو.

۶- نحوه استفاده از فضای انبار و مدیر چیدمان کالایی.

۷- سرانه انبارداری نیروی انسانی با توجه به حجم تخلیه و بارگیری و مطابقت آن با استاندارد تعیین شده شرکت.

۸-نحوه استفاده از ابزارها و ماشین‌آلات نحوه نگهداری آن‌ها (کارایی تجهیزات)

۹- نحوه استقرار و طبقه‌بندی کالا های با کدینگ های متفاوت

۱۰- رعایت فرایند های تعریف شده نحوه ارتباط و تعامل با سایر واحدهای حوزه عملیات.

انبار داری در شرکت پخش و رابطه آن با واحد تأمین کالا

واحد تأمین کالا که به نام‌های واحد خرید و تدارکات، واحد بازرگانی، واحد تأمین و تبادل نامیده می‌شود، وظیفه تأمین کالا را بر عهده دارد. در شرکت‌های پخش در برخی از شعب مستقل که در کنار کارخانه تولیدی هستند(مثل شرکت‌های لبنی پگاه) وظیفه تأمین و تبادل کالا را بر عهده‌دارند.

این واحد رابطه تنگاتنگی با انبار در خصوص کنترل موجودی‌ها از نظر مقدار و تاریخ را بر عهده دارد. زیرا هرگونه افزایش موجودی کالا منجر به بالا رفتن هزینه انبارداری و افرایش قیمت تمام‌شده کالا می‌گردد. هرگونه عدم تأمین کالا باعث خسارت به واحد توزیع کالا و مشتریان می‌گردد.

مدل مقدار و میزان سفارش بهینه اقتصادی (EOQ)

برخی از مهم‌ترین وظایف واحد تأمین کالا در رابطه با انبارداری در شرکت پخش

۱-اطلاع از سطح موجودی‌ها کالا در سطوح مختلف کالایی.

۲-اطلاع از تاریخ محصولات و رعایت استاندارد تاریخ بهینه محصول در انبار .

۳-اطلاع از نحوه تخلیه و ارسال کالا به جهت کنترل برنامه‌ریزی خرید و تبادل کالا در انبار.

۴-اطلاع از وضعیت گردش کالا جهت برنامه‌ریزی تأمین به‌ موقع کالا.

۵- هماهنگی در تحویل به‌ موقع کالا به انبار و هماهنگی تخلیه کالا در انبار.

 انبارداری در شرکت پخش و رابطه آن با واحد فروش

واحد فروش که وظیفه گرفتن سفارش مشتری و صدور فاکتور خرید مشتری را بر عهده دارد، از یک‌ سو با واحد مالی به جهت اطلاع از وضعیت تسویه مالی مشتریان و از طرفی با واحد انبار به جهت حصول اطمینان از ارسال به‌ موقع کالا ارتباط تنگاتنگی باید داشته باشد.

برای حفظ یکپارچگی زنجیره توزیع بین واحد انبار و فروش و به منظور تسهیل فرایند وظایفی را بر عهده دارد که مهمترین آنها شامل:

۱-اطلاع از میزان موجودی‌ها و تاریخ موجودی‌ها کلیه کالا های موجود در انبار.

۲-اطلاع از میزان دریافت‌ها و میزان ارسال‌ها کالاها (زمان و نحوه ارسال).

۳- اطلاع از میزان گردش کالا در انبار و شناسایی کالاهای کند فروش و برنامه‌ریزی جهت فروش آن‌ها

۴-اطلاع از گردش موجودی‌ها و تنظیم درخواست به واحد انبار به جهت تأمین به‌موقع.

۵-هماهنگی با انبار به جهت برنامه‌ریزی جهت بارگیری و ارسال به‌موقع کالا به مشتری.

۶- اطلاع از وضعیت ضایعات برگشتی از بازار و مشتریان به جهت برنامه ریزی و پیگیری کنترل ضایعات.

 انبارداری در شرکت پخش و رابطه آن با واحد کیفیت

در برخی از شرکت‌های پخش بزرگ و سراسری، واحدی به نام واحد کنترل کیفیت وجود دارد که وظیفه کنترل و نظارت بر کالاهای وارده و صادره را بر عهده دارد. این واحد تأثیر بسیار زیادی در ایجاد رضایت مشتری از کیفیت کالای دریافتی از سیستم توزیع بر عهده دارد.

و همچنین رابطه تنگاتنگی با مدیریت انبار در موارد ذیل دارد:

۱-بازرسی کلیه کالای های دریافتی طبق استاندارد صنعت پخش و کنترل کیفیت و مطلوبیت آن‌ها.

۲-بازرسی کلیه کالاهای موجود در انبار به جهت تضمین کیفیت کالای ارسالی به جهت فروش و مصرف.

۳-کنترل برگه‌های صادره شده از واحد تولیدکننده به جهت مطابقت با ویژگی‌های کالای دریافت شده .

۴-کنترل برگه‌های کالای خارج‌شده ازنظر مطابقت با استانداردهای کیفی کالا و تضمین کیفیت کالا.

۵- نظارت بر معدوم‌سازی کالای معیوب و با ضایع‌شده .

۶- نظارت بر الزامات بهداشتی انبارها و ناوگان‌های حمل و توزیع کالا.

۷-نظارت بر جداسازی کالای معیوب در حین بارگیری و یا تخلیه کالا و پیگیری به جهت تعیین تکلیف آن کالا.

۸- انجام آزمایش‌های اولیه و تعریف‌شده جهت کالای خریداری‌شده و یا کالای ارسالی به بازار به جهت تأمین و تضمین کیفیت کالا.

۹-جمع‌آوری و مستندسازی اسناد و گزارش‌ها مربوط به کنترل کیفی کالا به جهت ردیابی نواقص آن‌ها.

۱۰- بازدید دوره‌ای از انبار و ناوگان‌های حمل ازنظر الزامات بهداشتی و یا لجستیکی مناسب با نوع صنعت(به برای مثال داشتن یخچال زیر صفر برای ناوگان‌های حمل بستنی و کره و داشتن یخچال بالایی صفر برای فراورده‌های لبنی الزامی است).

نقش واحد کنترل کیفیت در سازمان‌های پخش و توزیع

انبار داری در شرکت پخش و رابطه آن با واحد مالی

یکی از ارکان مهم در سیستم توزیع واحد مالی شرکت است، که وظیفه محاسبه سود و زیان شرکت را بر عهده دارد.

این واحد با واحد انبار و فروش ارتباط تنگاتنگی دارد و بر نحوه و میزان فروش و بر نحوه و میزان خرید نظارت دارد.

شدت و ضعف کنترل‌های داخلی در شرکت می‌تواند بر سود و زیان شرکت تأثیر بسزایی داشته باشد، ارتباط صحیح با واحدهای ذی‌ربط بخصوص واحد انبار می‌تواند در حفظ دارایی و اموال صاحبان سرمایه نقش مهمی داشته باشد. لذا همان‌طور که گفته شد، واح دمالی به جهت کنترل، قیمت تمام‌شده کالای خریداری‌شده و قیمت تمام‌شده کالای فروش رفته را نظارت می‌کند.

برای کنترل و نظارت بر قیمت تمام شده کالای خریداری شده، برخی از مهمترین وظایفی که به انبار داری  ارتباط دارد به شرح ذیل است:

۱-اطلاع از قیمت کالای خریداری‌شده و وارده به انبار.

۲- نظارت برگردش صحیح کالاها در انبار.

۲-نظارت و ثبت دقیق قیمت تمام‌شده کالای خریداری‌شده.

۳- کنترل و ضبط و ثبت فاکتورهای خرید کالا و محاسبه اشانتیون و تخفیفات کالا در زمان خرید و فروش.

۴- کنترل و نظارت بر سرک و کسری انبار با انبارگردانی دوره‌ای.

۵-کنترل دقیق اسناد در زمان صدور، رسید و حواله به انبار در زمان ورود و خروج کالا.

۶-کنترل میزان موجودی انبار و نظارت بر مقدار بهینه کالا و ارزش موجودی.

۷- کنترل بر اسناد انبار ازنظر کسری و اضافی، تحویل اشتباهی و سرقت از انبار.

۸-نظارت بر بیمه اموال، موجودی ، ساختمان و تجهیزات انبار.

حسابداری شرکتهای پخش مویرگی و معرفی نقاط کنترلی آن

چه عواملی در مدیریت انبارداری در شرکت پخش موثر است ؟

۱-تعداد و نوع واندازه انبارها 

۲- محل و وسعت و پراکندگی انبارها

۳-نوع و مقادیر متنوع میزان موجودی انبار

۴- امکانات و تجهیزات و ماشین‌آلات

۵- دستورالعمل‌ها در انبار و داشتن نرم‌افزارهای یکپارچه در شرکت پخش

۶-مهارت و دانش کارکنان انبار در خصوص انجام فرایندهای انبارداری

۷- داشتن برنامه مدون در نحوه کنترل و نظارت بر عملکرد شاخص‌های مهم انبارداری

۸-میزان ارتباطات مؤثر با سایر واحدها بخصوص مالی و فروش و تأمین کالا

۹- روش‌های بارگیری و تخلیه و داشتن بارانداز و کراس داکینگ( سیستم تجمع یکپارچه)

۱۰- رعایت استاندارهای بهداشتی و الزامات قانونی در انبار و داشتن مسئولیت اجرایی

اهمیت انبارگردانی در شرکت پخش

چون انبار محل نگهداری موجودی کالا می‌باشد و محل تردد افراد مختلفی است، احتمال وجود سوءاستفاده و اشتباه در تحویل و رسید کالا و یا ثبت اشتباه کالا وجود دارد.

لذا برای کاهش اثرات این موارد انبارگردانی توسط واحد مالی و حسابداری انجام می‌گردد. این انبارگردانی که به‌صورت ادواری انجام می‌شود، شامل فرایند مشاهده عینی اقلام و شمارش فیزیکی کالا است و تیمی متشکل از انباردار، بازبین و مدیر انبار است.

روش‌های انبارگردانی در شرکت پخش

معمولاً در پایان هرماه  انبارگردانی توسط واحد مالی و حسابداری انجام می گیرد.

چهار روش انبارگردانی درشرکت پخش مرسوم است:

۱-کنترل موجودی از طریق گزارش سیستم و یا کارتکس

در این روش از طریق موازنه موجودی انبار با فرم گزارش سیستمی و یا کارتکس انبار به انبارگردانی کالاها می‌پردازیم. این عمل با مطابقت دادن موجودی گزارش‌ شده در سیستم با موجودی واقعی ازنظر ریالی و تعدادی انجام می گردد.

۲-کنترل موجودی از طریق ارائه گزارش‌های روزانه

این روش به محاسبه میزان تفاضل کالای فروخته‌شده با کالای موجودی در انبار می‌پردازد که حاصل آن گزارش همخوانی موجودی انبار با مقدار عینی است.

۳-کنترل موجودی به‌صورت آماری 

از طریق مطابقت دادن موجودی قابل‌شمارش با کارتکس کالا و یا گزارش سیستمی حاصل می گردد که این عملیات به صورت رندمی برای کالاهای موجود در انبار انجام می‌شود. در این روش ما به دنبال اختلاف موجودی با کارتکس و یا گزارش موجودی سیستمی هستیم، که می‌تواند ناشی از تبت تکراری، ثبت اشتباه، عدم ثبت و یا اشتباه در تحویل کالا باشد.

۴-کنترل موجودی از طریق شمارش

در این روش کل موجودی انبار شمارش واقعی می‌شود که معمولاً در پایان سال مالی انجام می‌گردد، چون شمارش واقعی موجودی پایان دوره در محاسبه قیمت تمام‌شده مهم است، اثبات مقادیر وارده و صادره و موجودی پایان دوره در انبار بسیار مهم است. در ترازنامه و سود و زیان یک سازمان مقادیر و قیمت تمام‌شده موجودی  کالای پایان دوره در انبار نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

انبار گردانی در شرکت پخش مویرگی 

انبارگردانی در شرکت پخش مویرگی که هم از تنوع بیشتر و خردتری برخوردار است، از حساسیت بیشتری برخوردار است زیرا کالا در بسته های وحجم کمتر ارسال می گردد واحتمال بروز اشتباه و خطا نیروی انسانی در زمان تحویل کالا بیشتر است. 

کارهای قبل از انبارگردانی در شرکت پخش

با توجه به حجم بالای کالا در شرکت‌های پخش و رعایت محدوده زمانی شمارش فیزیکی در پایان سال مالی قبل از انجام انبارگردانی یکسری اقدامات برای تسریع این کار توصیه می‌گردد.

۱-چیدمان صحیح کالاها به‌نحوی‌که قابل‌شمارش باشد.

۲- جداسازی کالاهایی معیوب از سالم و تفکیک آن‌ها.

۳-تهیه برگه‌های شمارش شامل میزان تعداد کارتکس- میزان شمارش‌شده – اختلاف تعداد – تعداد شمارش.

۴-بررسی کالاهای امانی و بین‌راهی و مشخص کردن آن‌ها قبل از شمارش.

۵-تهیه گزارش مانده موجودی به تفکیک کد کالایی.

۶-تعیین زمان و تعداد نفرات شمارش کننده و ناظر و ثبت‌کننده.

۷-بررسی کارتکس موجودی کالا که شناسنامه کالا مشخص و واضح و کامل باشد.

۸-مطالعه دستورالعمل‌ها انبارگردانی و تهیه چند نسخه از قبل برای افراد ناآشنا به مشخصات محصول و نحوه و تعداد شمارش در صورت اختلاف (که معمولاً سه بار انجام می‌گیرد).

۹- تهیه برگه‌های صورت‌جلسه که شامل نام افراد،‌ زمان و حجم و مقادیر موجودی و سرک و کسری باشد.

 

لینک کوتاه شده مطلب:https://goo.gl/i8iTzW

آموزش تخصصی مهارتهای فروش در شرکتهای پخش و توزیع مواد غذایی

درخواست آنلاین مشاوره و آموزش 

ایمیل : info@kehsavarzfazl.com

عضویت در کانال تلگرام

مطالب مشابه که می توانید بخوانید:

کمبود مواد اولیه چالش یا فرصت در شرکتهای پخش مواد غذایی
چالش تیم های فروش در این روزها...
چالش تیم های فروش در این روزها
مدیریت عملیات – فرایند توزیع – بخش ۳

5 نظر to “ انبارداری در شرکت های پخش مواد غذایی”

  1. علیپور پاسخ
    دسامبر 23, 2019 at 3:01 ب.ظ

    ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص

  2. سعید کوهستانی پاسخ
    آوریل 12, 2020 at 10:50 ق.ظ

    سلام
    کوهستانی هستم
    مدیر انبار شرکت پخش داخل مشهد
    مطالب بسیار کاربردی میباشد
    ممنون

  3. سوزنچی پاسخ
    آوریل 28, 2020 at 5:39 ق.ظ

    با سپاس از مطالب کامل و دقیقی که در اختیار قرار دادید

  4. محمد پاسخ
    آوریل 12, 2021 at 8:58 ق.ظ

    تشکر از شما بخاطر مطالب مفید و ارزشمند

  5. سمیر سلطانی پاسخ
    فوریه 9, 2022 at 8:14 ب.ظ

    با سلام.سلطانی هستم سرپرست انبار شرکت پخش در تهران.مطالب مفید و جامع و کامل بود.با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام هفته

آموزش اثر بخش، آغازی برای دغدغه های تازه است نه سرپوشی برای دغدغه های کهنه

محمد رضا شعبانعلی

آرشیو ماهانه

آخرین مطالب

  • تفاوت بازاریابی چریکی و بازاریابی مستقیم

    یک مثال کاربردی از مارژین و مارکاپ

  • آموزش بازاریابی مواد غذایی

    مسیر حرفه ای شدن سرپرست فروش در صنعت پخش و توزیع- فصل چهارم

  • مسیر حرفه ای شدن سرپرست فروش در صنعت پخش و توزیع

    مسیر حرفه ای شدن سرپرست فروش در صنعت پخش و توزیع- فصل سوم

  • دا ستان کارگاه های مهارتهای فروش

    مسیر حرفه ای شدن سرپرست فروش در صنعت پخش – فصل دوم

  • مسیر حرفه ای شدن سرپرستان فروش در صنعت پخش

    مسیر حرفه ای شدن سرپرستان فروش در صنعت پخش- فصل اول

آخرین نظرات

  • کشاورز در مارجین یا مارژین چیست؟
  • کشاورز در آموزش بازاریابی مواد غذایی
  • کشاورز در آموزش بازاریابی مواد غذایی
  • کشاورز در مارژین و مارکاپ
  • هادی در مارژین و مارکاپ

در شبکه‌های اجتماعی

  • Telegram
  • Instagram
  • Twitter
  • linkedin
  • aparat

خبرنامه

هر ماه، تکنیک‌های جدید فروش + اخبار مهم این صنعت را به «رایگان» دریافت کنید

لینک‌های مهم

  • آموزش منابع انسانی در شرکتهای پخش
  • رادیو فروش
  • مشاوره و آموزش تخصصی
  • درباره ما
درخواست مشاوره

تماس با من

سایت حسن کشاورز- نویسنده و مربی در حوزه آموزش مهارتهای فروش در شرکتهای پخش و توزیع مواد غذایی
بالای صفحه