نقشه راه مهارت های بازاریابی و فروش سرپرست فروش حرفه ای
سرپرست فروش حرفه ای در شرکت های توزیع و پخش یک مزیت حرفه ای برای شرکت های پخش وتوزیع در رقابت سهمگین در بازار است.
باور داریم که در دوران جدید حرفهای شدن در شغل نیازمند وقت گذاشتن و صرف منابع هستیم، تا بتوانیم تخصص خود راموثر و عمیقتر کنیم و هویتی مستقل شغلی و حرفهای برای خود بسازیم.
برخی از سرفصلهای لازم جهت طی کردن درست و حرفه ای شدن در سرپرستی فروش به صورت مطالب متنی و مطالب صوتی به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد و قسمتی هم به صورت مشاوره تخصصی در صورت نیاز به در دسترس است.
همه ما میدانیم که برای حرفه شدن در صنعت پخش باید علاوه بر داشتن دانش، تجربه خوب و موثری هم باید کسب کرد و صد البته برای به دست آوردن این دستاورد مهم نیازمند فعالیت تحت نظر یک مربی و مرشد آگاه هستیم تا از روزمرگی های فروش نجات پیدا کنیم.
اگر قصد دارید به صورت منظم و حرفهای و تخصصی این درس را دنبال کنید، با پیگیری لینکهای پیشنهاد شده، نسبت به یک پکپارچه سازی مطالب درحوزه مدیریت فروش حرفهای اقدام نمایید. همچنین درصورتی که نیاز دارید تا با مشاوره یک مربی اصول فروش، سرپرستی و یا مدیریت فروش را بصورت اختصاصی و علمی آموزش ببینید میتوانید از طریق صفحه 20 دوره آموزشی ما اقدام نمایید.
درس های اصول سرپرستی فروش برای چه کسانی مفید است؟
ما در تدوین نقشه راه اصول مدیر فروش حرفه ای مخاطبین خود را به سه گروه تقسیم کردهایم:
گروه اول: کسانی که چندین سال در سمت سرپرستی مشغول به کار هستند و احساس می کنند برای افزایش و توسعه مهارتهای خود نیازمند دانش و بینش جدیدی هستند.
گروه دوم: کسانی که به تازگی به پست سرپرستی رسیدهاند و برای تسلط داشتن به تیم فروش و کاهش هزینه های خطای تصمیم گیری نیازمند درک بهتری از جایگاه خود هستند.
گروه سوم: کسانی هستند که میخواهند در آینده به جایگاه مدیر فروش ارتقاء یابند اما هنوز نمیدانند که شرح وظایف واقعی و چالش های یک سرپرست فروش را طی نکردهاند و میخواهند با درک درستی از این جایگاه به پست بالاتری در سازمان فعلی خود برسند.
پیشنیازهای یادگیری مهارتهای سرپرست فروش حرفه ای
بحث های اصول سرپرستی حرفه ای یک بحث تخصصی است.
این افراد باید از یک سو با مدیران و میانی سازمانی در ارتباط بوده و از طرفی با تیمهای عملیاتی فروش و همچنین واحد های درگیر عملیات سرو کار دارند که برای حل موضوعات مختلف نیازمند کسب دانش بازاریابی و فروش نیازمند آشنایی با مفاهیم اولیه استراتژی و برنامهریزی، مشتری شناسی و مدیریت شبکههای فروش هستند.
برای حرفه ای شدن در مسیر رشد فردی در حوزه سرپرستی فروش نیازمند یک برنامهریزی مدون و مکتوب است که با تعهد و شور و صمیمت بتوانیم به آن پایبند باشیم. در همین راستا خواندن مقاله حسن کشاورز در خصوص برنامه ریزی سالیانه رشد فردی پیشنهاد میشود.
روش پیشنهادی برای مطالعه سرپرستی فروش حرفهای چیست؟
در صورتی که قصد دارید این مطالب را به صورت کامل و دقیق مطالعه نموده و بحث اصول سرپرستی و مفاهیم مرتبط با آن را به خوبی درک کنید، پیشنهاد ما این است که گامهای زیر را به ترتیب طی نمایید.
شاید بهترین نقطه شروع برای آشنایی بهتر با بحث اصول سرپرستی فروش گوش دادن به فایل صوتی اصول سرپرستی باشد.
این فایلها حدود نیم ساعت از زمان شما را خواهد گرفت. در این مرحله به صورت مقدماتی با ۲۵ نکته اصول مهم سرپرستی فروش آشنا می شوید.
۱- فایل صوتی ۱۰ مهارت ارتباطی در سرپرستان فروش – در حال آمادهسازی
۲- فایل صوتی ۷ مهارت بازاریابی در سرپرستان فروش
۳- فایل صوتی ۸ مهارت شخصیتی در سرپرستان فروش – در حال آمادهسازی
پس از اینکه ذهنیت کلی شما در مورد نقشه راه در حوزه سرپرستان فروش شکل گرفت میتوانید به بحثهای عملیاتی شامل برنامه ارائه گزارش و تحلیل روند فروش و مدیریت تیم هاس فروش بپردازید، با مطالعه درس های ذیل می توانید مهارت های کلیدی را در سرپرستی فروش توسعه دهید.
۱- مارژین چیست؟
۲- تحلیل فروش با شاخص توزیع محصولات
یکی از مهارتهای مهم در زمینه توسعه مهارتهای فروش در حوزه سرپرستان فروش مباحث مرتبط با تیمداری است که هر چقدر بهتر بتوانیم با تیم فروش خود رابطه بهتری داشته باشیم میتوانیم از رکود فروش بهتری برخوردار باشیم.
۲- برخی علل بی انگیزگی در میان کارکنان سازمان های پخش و توزیع
۳- مهارت تفویض اختیار در سرپرستان فروش
۴- نکات مهم در اثر بخشی جلسات فروش
اگر می خواهید که به عنوان یک سرپرست خوب در سازمان نقش آفرینی کنید و اگر میخواهید که فروشندگان در تیم فروش شما را به عنوان مربی و معلم فروش در لباس یک سرپرست حرفهای مورد پذیرش قرار دهند، باید تکنیکهای فروش خود را به روز نمایید تا همیشه در فروش حرف تازهای برای گفتن داشته باشید.
برخی از این تکنیکها بصورت زیر است:
۱- آموزش بازاریابی حضوری - تکنیکهای بازاریابی حضوری
۳- مهارت های عمومی فروشنده تلفنی موفق
۴- فن بیان در فروشندگی و راه های تقویت آن
یک سرپرست فروش همیشه دغدغه رسیدن به موقع محصول به مشتری و تامین درست محصولات برای مشتری را دارد یکی از وظایف روزانه سرپرستان فروش بازدید از انبار محصولات و مشاهده موجودی کالا وتاریخ آنها و نحوه انبارش و بارگیری محصولات است، همچنین رعایت نکات کنترلی در کیفیت محصولات هم بسیار مهم است.
۱- انبارداری در شرکت های پخش مواد غذایی
۲- کمبود مواد اولیه چالش یا فرصت در شرکتهای پخش مواد غذایی
یکی از وظایف دیگر سرپرست فروش حرفه ای در سازمان های پخش وتوزیع نظارت بر نحوه توزیع محصولات و مدیریت عملیات توزیع و بارگیری وارسال است، بخصوص در شرکت های پخش مواد غذایی این حوزه بسیار مهم است زیرا تاخیر در ارسال بار امکان دارد که مشتری را همیشه از دست بدهیم و یکی از گلایه های مهم دراین صنعت عدم ارسال بار به موقع به مشتری است. از همین رو مطالعه سه مطلب مدیریت عملیات و فرایند توزیع (بخش اول و دوم و سوم) توصیه میشود.
یکی از نکات پر اهمیت برای سرپرستان فروش موضوع سازمان شناسی است.
زیرا یکی از مهمترین رابطههای که حوزه سرپرستی شکل می گیرد رابطه با ارکان سازمان است و یکی از مهارت های کلیدی سرپرستان فروش شناخت نقاط قوت و ضعف سازمانی است. نوشته شوالیههای تاریکی سازمان به این موضوع اشاره میکند.
میتوانید با گوش دادن فایل ها علاوه بر تهنشین شدن مطالب در ذهنتان مصداق های واقعی در کسب و کار خودتان را تداعی نماید. فقط یک نکتهی مهم را جدی بگیرید: گوش دادن به فایل های صوتی می تواند به اندزه مطالب متنی مفید باشد.
۱- ویژگی فروشنده حرفه ای – فایل صوتی
۲- آموزش بازاریابی تلفنی – فایل صوتی
۳- اهمیت نگرش فروشنده – فایل صوتی
۱- مدیریت بازار یابی – تالیف دکتر احمد روستا - داور ونوس و عبد الحمید ابراهیمی
۲- تئور های فروش موفق – تیم بریتاپت – ترجمه سینا قربانلو
۳- مدیریت توزیع – رجبعلی حسن نژاد
۴- مدیریت کانال های توزیع با تاکید بر پخش مویرگی – دکتر محمپد حقیق – رضا نویدی نکو و محمود زمانی
۵- راهنمایی جامع برنامه ریزی جامع بازار یابی – آنجلا هلن- دکتر مسعود کرمی
۶- فروش تکنیک ها و کاربرد ها – ریچارد هوبارت بوسکرک – بروس دی – بوسکرک – ترجکه بابک مروانی